Arx Libertatis Bug Tracker
star_faded.png
Please log in to bookmark issues
bug_report_small.png
CLOSED  Bug report #275  -  Disappearing menu textures
Posted Jun 15, 2012 - updated Mar 08, 2015   Shortlink: http://arx.vg/275
action_vote_minus_faded.png
0
Votes
action_vote_plus_faded.png
icon_info.png This issue has been closed with status "Fixed" and resolution "RESOLVED".
Issue details
  • Type of issue
    Bug report
  • Status
     
    Fixed
  • Assigned to
    Not assigned to anyone
  • Progress
       
  • Type of bug
    Not triaged
  • Likelihood
    Not triaged
  • Effect
    Not triaged
  • Posted by
     Daniel Scharrer
  • Owned by
    Not owned by anyone
  • Estimated time
    Not estimated
  • Category
    User interface
  • Resolution
    RESOLVED
  • Priority
    Not determined
  • Reproducability
    Often
  • Severity
    Not determined
  • Targetted for
    icon_milestones.png next
  • OS
    icon_customdatatype.png Gentoo Linux
  • Architecture
    icon_customdatatype.png Not determined
  • Fixed in
    icon_customdatatype.png Arx Libertatis 1.2-dev
Issue description
Sometimes the textures of of some menu elements disappear (see attached screenshots).

As some of the events that cause this bug are not something AL will even know about, this is likely to be a bug in the AMD binary driver - but I want to investigate further before assigning blame.

Curiously, it's always the same textures that go missing and it only happens in the menu. (well, those textures are not used in-game)

This bug report is mostly a reminder for myself to look into this, but if anyone can reproduce the issue with a configuration that is not Linux + KDE + AMD binary drivers, please add a comment to help me track this down.

The textures usually re-appear after toggling fullscreen/windowed mode.
Steps to reproduce this issue
Here are a few actions that can trigger this:

  • Changing between fullscreen and windowed mode while compositing is active
  • A window appearing over the fullscreen arx window (both with and without compositing)
  • Turning compositing on or off while arx is running


None of these event cause the bug every time though.

#2
icon_reply.pngReply
Comment posted by
 Daniel Scharrer
Jun 15, 23:35
A file was uploaded.
Video settings menu with all textures displayed correctly
Video settings menu with all textures displayed correctlyicon_open_new.png
#3
icon_reply.pngReply
Comment posted by
 Daniel Scharrer
Jun 15, 23:36
A file was uploaded.
Video settings menu with some textures missing
Video settings menu with some textures missingicon_open_new.png
#12
icon_reply.pngReply
Comment posted by
 Daniel Scharrer
Dec 06, 00:40
As some of the events that cause this bug are not something AL will even know about, this is likely to be a bug in the AMD binary driver


Hm, seems like we get resize events when compositing is enabled/disabled so this might yet be a bug in arx.
#14
icon_reply.pngReply
Comment posted by
 Dimoks
Aug 06, 23:10
A file was uploaded.
In OpenGL fullscreen mode after ALT-TAB.
In OpenGL fullscreen mode after ALT-TAB.icon_open_new.png